Læse/studieteknik

Læseteknik

Forskellige fag kræver forskellig læseteknik. Man læser ikke en madopskrift på samme måde, som man læser en engelsk lærebog.

Forkert læseteknik går ud over læseudbyttet og måske også hastigheden, og det er derfor vigtigt at vide, hvordan man vælger den rigtige læseteknik.

I Læseværkstedet kan vi tilbyde kurser i læseteknik, hvor vi arbejder med forskellige typer tekster og lærer at gribe dem rigtigt an, så læsekvaliteten og udbyttet af læsningen kan forøges.

Studieteknik

Studieteknik har at gøre med, hvordan man lærer bedst. Selvom det er individuelt – det ved vi fra teorier om læringsstile – er det også klart, at der findes bestemte studieregler, som man kan lære at bruge, og som i høj grad kan lette vejen gennem et studieforløb.

Læsning og studie skal udmunde i forståelse, der evt. skal omsættes til praksis. Viden er ikke noget værd, hvis ikke den er forstået. Derfor arbejder vi koncentreret med metoder og processer og evt. øvelser, der kan hjælpe med at forbedre forståelsen for den enkelte tekst, for faget som helhed og i sidste ende for fagets placering i kursistens dagligdag. Herved skabes et overblik over fagets betydning og dets elementer, som kan bruges i mødet med dagligdagen eller med andre fag.

Læseværkstedets programmer i læseteknik og studieteknik bygger bl.a. på Merete Brudholms og Elisabeth Arnbaks forskning i læsning og læseforståelse.

Tilføj Læseværkstedets webside dine favoritter

Kontakt:

Charlotte Ryø

Vilhelmsro 441

3480 Fredensborg

Mobil: 23 48 01 78

Mail:

Privatliv

Læseværkstedet v/ Charlotte Ryø | Vilhelmsro 441 | 3480 Fredensborg | © Copyright 2002-2020
Valid XHTML 1.0 Transitional logo, 18. jan. 2008 Valid CSS 2.1 logo, 18. jan. 2008